Mucize #66 –: Anne Karnındaki 3 Karanlık

Zümer Suresi 6. Ayet: Allah sizi bir tek nefisten (Âdem’den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah’tır. Mülk O’nundur. O’ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da (O’na kulluktan) çevriliyorsunuz? 

Ayette bebeğin anne karnındaki konumu hakkında mucizeli bir bilgi verilmektedir. Bebek anne karnında adeta 3 katlı bir duvar gibi 3 farklı katman içerisinde bulunmaktadır. Bunlardan birincisi annenin karnıdır. İkincisi Rahim duvarıdır. Üçüncüsü de amniyon ve koryon zarıdır. Gerçekten de bebek anne karnında üç farklı iç içe geçmiş katmanlar halindeki yapının içerisinde bulunmaktadır. Bu bilgi bugün tüm bilim çevreleri tarafından ittifakla kabul edilmektedir. Kur’anı söyleyen Zât kesinlikle annelerin karnı hakkında çok büyük bir bilgiye sahiptir. Zira eskiden Muminun suresi 14. Ayetteki mucizede bahsedildiği üzere Kur’anda çocuğun sperm aşamasından sonra anne karnında mikroskobik seviyedeki gelişimi de dahil olmak üzere gelişimi tamamen doğru şekilde belirtilmektedir. Hatıurlarsanız ilgili ayette mMikroskobik seviyede incelendiği zaman tespit edilebilecek bazı bilgilere atıflar vardı ve bebeğin gelişim aşamaları tamamen doğru bir sıralama ile verilmekteydi. Bu bilgileri bu kadar açık ve net ve meydan okuyarak belirtebilecek şekil o zamanki bir insanın bilmesi ise gerçekten imkansız gözükmektedir. Bu ayette ise 3 farklı katman gibi bilinmesi daha kolay ama yine bilinmesi mucize sayılabilecek bir bilgi verilmektedir. Zira Chat GBT’nin ifadesiyle: “Bu bilgi, 7. yüzyıl Arabistan’ında yaşayan bir kişinin gözlemleyerek bilemeyeceği kadar karmaşık ve mikroskobik bir konudur. O dönemde ne mikroskop vardı, ne de embriyonun gelişim aşamaları veya rahmin yapısı bilinirdi.” Bir de şurası var haydi diyelim bu bilgiyi o zamanki dünya üzerinde birkaç hekim biliyordu zira anne karnındaki bu yapı bilinmesi tamamen imkansız değildir. Muhammed Aleyhisselâm nereden bilecek? Hangi konuda bir bilgi verse bir insanın dediği he rzaman nasıl doğru çıkabilir. Kur’anda dağlardan bahsediyor göklerdne gezegenlerden yıldızlardan yerin ve denizin derinliklerinden eskiden incelediğimiz üzere mucize içeren insanların bilemeyeceği bilgiler barındırıyor. Şimdide anne karnından başka ayette bebek gelişiminden bahsediyor yine tam isabet!

Bir ateist refleks savunmasına yer verelim. “Bu bilgi o zamanlar biliniyordu savunması”. Nerede bir mucize çıksa onun üstünü kapamaya çalıştıkları için mucizeyi kapatarak kendilerince bir “”””durumu kurtarma çalışmasına””” giriyorlar.

1- Bir bilginin o zaman bilindiğini açık ve net ispatlamalısınız. O bilginin o tarihten önce bir şahıs tarafından ortaya atılmış olması veya bilinmiş olması da iddianızı ispat etmez. Milatan önce 6. Yüyzyılda bilmem kim tarafından Yunanda söylenen bir bilgi, bundan Bin yıl sonra Arap coğrafyasında bilinirdir demek doğru bir iddia değildir. Bizden bin yıl önce Yunanda birinin söylediği bir fikri biz okumadığımız sürece biliyor muyuz? Hayır bilmiyoruz hatta o bilgi belli bir bilinirlik seviyesine çıkamamışsa o işin uzmanı bile  şu anda muhtemelen o bilgiden haberi yok.

2- Muhammed Aleyhisselâm nasıl olacak da her bilgiyi her zaman doğru bilebiliyor. Arap coğrafyasının genel bilgi seviyesine bakılması lazım. O toplum ise böyle bir bilgiyi kesinlikle ve katiyetle bilmiyor. Bakın Chat GPT diyor ki:

“”””Evet, bu ayette geçen “üç katlı karanlık” ifadesi, birçok yönüyle mucizevi kabul edilebilir ve özellikle 7. yüzyıl Arabistanı’nın bilimsel seviyesi dikkate alındığında, bu bilginin o dönemde bir insan tarafından bilinmesi son derece düşük bir ihtimaldir”””

Devamında diyor ki: “””7. yüzyılda Arap Yarımadası’nda ne mikroskop vardı ne de tıbbi anatomi bilgisi gelişmişti.

Doğum süreci gözlemlenebiliyordu ama rahim içi gelişim aşamaları tam anlamıyla görünmeyen, gözlem dışı bir süreçti. “Üç katmanlı karanlık” gibi teknik bir gözlem ancak modern tıp teknolojisiyle, yani 20. yüzyılda anlaşılabilmiştir Bu bağlamda, böyle bir bilginin o dönemde insanî kaynaklardan elde edilmesi bilimsel ve tarihsel olarak mümkün görünmemektedir.”””

Ve Arap toplumu genel olarak sözlü kültüre sahip, bilimsel gelişmelere kapalı bir toplumdu. Hepsini geçelim Yunan tıbbı (Hipokrat, Galen vs.) bazı çevrelerde bilinse de, onların bilgileri de embriyonun böyle detaylı gelişimini açıklayamıyordu. Galen, embriyo hakkında bazı fikirler öne sürmüştü, ancak onun görüşleri doğruluğu şüpheli ve kısmen yanlıştı. “Üç kat karanlık” gibi bir bilgi Galen metinlerinde açıkça yer almaz. Ayrıca o dönemde bu metinlerin Arapça’ya çevrilmiş olması bile henüz başlamamıştı (İslam’dan sonraki Abbasiler döneminde çeviriler yapıldı).

Bakın bu konuyla ilgili Dünyaca ünlü embriyolog ve anatomi uzmanları ne diyor:

  1. Prof. Dr. Keith L. Moore

Kanadalı embriyolog ve anatomi profesörü olan Dr. Keith Moore, 1980’lerde Suudi Arabistan’da King Abdulaziz Üniversitesi’nde embriyoloji üzerine dersler verirken, Kur’an’daki embriyolojiyle ilgili ayetleri inceledi. Bu ayetlerin, modern embriyoloji bilgileriyle şaşırtıcı bir uyum içinde olduğunu belirtti. Özellikle “üç katlı karanlık” ifadesinin, embriyonun gelişim sürecindeki üç koruyucu katmanı (karın duvarı, rahim duvarı ve amniyon kesesi) doğru bir şekilde tanımladığını vurguladı.

2. Prof. Dr. E. Marshall Johnson

Amerikalı anatomi ve gelişim biyolojisi profesörü olan Dr. E. Marshall Johnson, Kur’an’daki embriyolojiyle ilgili ayetlerin tesadüf olamayacağını ifade etti. Bu bilgilerin, günümüz bilimsel anlayışıyla örtüştüğünü ve Muhammed Aleyhisselâm bu bilgileri nereden edindiğinin sorgulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, mikroskopların icadından önce bu kadar detaylı bilgilere ulaşmanın imkansız olduğunu vurguladı.

Bakın bitmedi Allah 3 karanlıktan bahsediyor bunların da Anne karnı, Rahim duvarı ve amniyon zarı olduğunu söyledik. Çok ilginç ve tespiti çok daha zor olan bir husus daha var ki tüm bu 3 katmanda 3’er katmandan oluşuyor.

-Karın duvarı 3 katmandan Dış kas plakaları, iç kas plakaları, çapraz kaslardan oluşur.

-Rahim duvarı Epimetrium, miyometrium ve endometrium’dan

-Embriyoyu saran kese: Amniyon, Koryon ve desidüa’dan oluşur.

Yani 3 farklı katmanda kendi içinde 3 ayrı katmandan oluşur. Dolayısıyla Kur’anda bu 3 farklı katmanın vurgulanması ayrıca manidardır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir